Liha- ja piimatehnoloogiaalast haridust on Eesti Maaülikoolis antud juba 55 aastat
Reedel, 4. detsembril tähistatakse Eesti Maaülikoolis toimuva konverentsiga liha- ja piimatehnoloogiaalase hariduse andmise 55. aastapäeva.
Konverentsil kajastatakse toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia valdkonna õppe- ja teadustöö varasemat perioodi Eesti Maaülikoolis (Eesti Põllumajanduse Akadeemias, Eesti Põllumajandusülikoolis), antakse põgus tagasivaade viimasel ajal korda saadetule ning edasistele arengutele. „Toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonna sooviks on edaspidigi edendada suur- ja väiketööstuslikku toiduainete valmistamist, mis on ülioluliseks lüliks eestimaise toidu tooteahelas,“ ütles osakonna juhataja kt Hannes Mootse. „Kindlasti on meie eesmärgiks toiduainete tehnoloogia tippkompetentsi jätkusuutlik tagamine Eestis.“
Lisaks eelnevalt nimetatud tähtpäevale möödub 85 aastat piimandusalase kõrghariduse ja 115 aastat piimandusteaduse (laiemalt võttes ka toiduteaduse) algusest Eestis. Liha- ja piimatehnoloogiaalase hariduse andmise aastapäeva tähistamiseks külastatakse lisaks konverentsile ka toiduteaduse ja toiduainete tehnoloogia osakonda ning Eesti Lennuakadeemias toimub osalistele pidulik koosviibimine.
Liha- ja piimatehnoloogia osakond avati Eesti Põllumajanduse Akadeemias 1. septembril 1960.