Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Ümarlaud arutas digitaliseerimise rakendamist põllumajandus- ja toiduainesektoris

12. detsembril korraldati Eesti Maaülikoolis ümarlauakohtumine, mille eesmärk oli ühise teadus- ja akadeemilise koostöö algatamine Tartu Ülikooli teadlastega.

Kohtumise fookusteemaks oli digitaliseerimise rakendamine põllumajandus- ja toiduainesektoris. Eesmärgiks seati praeguste lünkade väljaselgitamine ja praktiliste (digitaalsete) lahenduste leidmine jätkusuutlikkuse väljakutsetele Eesti põllumajandus- ja toiduainesektoris.

Arutletud teemad olid seotud ääre-/uduandmetöötluse, pilvandmetöötluse, interneti platvormi, andurimeetodite, jälgitavuse, robootikarakenduste ja põllumajandus-toiduainetööstuse digitaliseerimisprotsessi raamistikega.

Kohtumist koordineeris ja modereeris Rajeev Bhat (professor ERA-Chair in Valortech). Istungit juhtis veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats, kes rõhutas põllumajandus- ja toiduainesektori vajadust muudatuste järele, täpsemalt digitaliseerimistehnoloogiate vallas. Kohtumisel osalesid delegaadid professor(id) Mati Roasto, Ahmed Awad, Arun Singh, Chinmaya Kumar Dehury ja Mehrdad Asadi.