Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Maaülikooli välisüliõpilased kogusid heategevusliku müügiga raha maavärinaohvritele

Foto: Kristina Kurm / EMÜ

Eesti Maaülikooli välistudengid korraldasid koos õppeosakonnaga 1. märtsil ülikooli peahoones heategevusliku küpsetiste müügi, millest saadud tulust toetatakse Türgi ja Süüria maavärinas kannatanuid.

Müügiga koguti kokku 672.81 eurot. Oli palju neid, kes nii magusaid kui soolaseid küpsetisi ostsid ja hea maitsta lasid, kuid ka neid, kes lihtsalt niisama sularaha annetasid. Annetused tehakse Eesti Türgi Sõpruse Keskusele ja Giving Joyy Foundationile, mis on maaülikoolis õppivate Türgi ja Süüria tudengite poolt välja valitud usaldusväärsed organisatsioonid.

Lõuna- ja Kesk-Türgit ning osa Põhja-Süüriast tabas 2023. aasta 6. veebruari varahommikul võimas ja ohvriterohke maavärinate sari, epitsentriga Gaziantepi linnast 34 km lääneloodes, mis põhjustas piirkonnas ulatuslikke kahjustusi ja tõi kaasa kümneid tuhandeid hukkunuid. Veebruari lõpuks on maavärina ja selle järeltõugete läbi hukkunute arv ületanud 50 tuhande piiri. Hukkunute seas oli enam kui 40 riigi kodanikke.

Heategevusliku müügi korraldajad on siiralt tänulikud, et nii paljud töötajad ja tudengid tahtsid maavärinas kannatanuid aidata. Kui kellelgi on veel soovi annetada, siis kõige lihtsam on teha seda otse Eesti Türgi Sõpruse Keskusele:

Saaja: Mittetulundusühing Eesti ja Türgi Sõpruse Keskus

Kontonumber: EE347700771006572175

Selgitus: Turkey Earthquake Aid