Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikooli ingliskeelsetest õppekavadest on kõige populaarsemad keskkonnajuhtimine ja veterinaarmeditsiin

Foto: Eesti Maaülikool
Eesti Maaülikooli peahoone

31. mail lõppes avalduste vastuvõtt Eesti Maaülikooli ingliskeelsetele õppekavadele. Potentsiaalsete välisüliõpilaste huvi maaülikoolis õppimise vastu on võrreldav eelmise aastaga – tähtajaks laekus 163 vastuvõtuavaldust, neist enim õppekavale keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes.

Maaülikool ootab sel aastal üliõpilasi neljale ingliskeelsele õppekavale – keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes, maastikuarhitektuur, metsanduslik kavandamine ja analüüs ning veterinaarmeditsiin. Neist kolm esimest on magistritaseme õppekavad ning veterinaarmeditsiini saab õppida bakalaureuse ja magistriõppe integreeritud õppekaval.

Tänavu ei avatud enam vastuvõttu ingliskeelsele põllumajanduse ja toiduainete tootmise ärijuhtimise magistriõppekavale, seega vastuvõtuavalduste koguarv on eelmise aastaga võrreldes väiksem, kuid nende nelja õppekava vaates, kus õpe jätkub, on huvi maaülikoolis õppimise vastu jäänud samale tasemele (eelmisel aastal oli avaldusi 161).

Kõige rohkem sooviavaldusi laekus sel aastal õppekavale keskkonnajuhtimine kliimamuutuste tingimustes, selle vastu tundis huvi 78 üliõpilaskandidaati 17 riigist. Sel globaalsete murekohtade lahendamisega tegeleval õppekaval on välja pandud ka viis sihtstipendiumit Eesti üliõpilastele.

Traditsiooniliselt on populaarne veterinaarmeditsiini õppekava, millele esitati 48 sooviavaldust 14 riigist. Metsandust soovib õppida 23 inimest 8 riigist ning maastikuarhitektuuri 14 inimest 6 riigist.

Eesti Maaülikooli õppeosakonna juhataja Ina Järve sõnutsi toob välisüliõpilasi maaülikooli õppima ennekõike õppe- ja teadustöö hea tase. „Maaülikool on põllumajanduse ja metsanduse valdkonna ülikoolide seas maailmas ülikõrgel 37. kohal ja see on välisüliõpilasele oluline argument. Lisaks hinnatakse ka maaülikooli tudengisõbralikkust ja head keskkonda,“ tõdes Järve.

Eesti Maaülikoolis on 1. juuni 2023 seisuga 2678 üliõpilast, neist 321 (12%) on välisüliõpilased.

Esmaspäeval, 5. juunil algab Eesti Maaülikoolis vastuvõtt eestikeelsetele õppekavadele. Sel aastal saab õppima tulla 38 õppekavale, neist 17 on kõrghariduse esimese astme õppekavad, kuhu saab õppima tulla keskhariduse baasil. Tutvu õppekavadega Eesti Maaülikooli kodulehel.

 

Lisateave:
Ina Järve
õppeosakonna juhataja
510 0770
ina.jarve@emu.ee