Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Tarbatu noored laulu- ja tantsupeol

Foto: Alfred Kraft
Tarbatu noored Tallinnas tantsupeo proovides

Täna algab Tallinnas XIII noorte laulu- ja tantsupidu "Püha on maa". Tantsupeol osalevad ka Eesti Maaülikooli rahvatantsuansambli Tarbatu kaks noorterühma ja lasterühm.

Tarbatu noorterühma liikmete sõnul algasid ettevalmistused selleks tähtsaks peoks juba sügisel, vahetult pärast uute liikmete vastuvõtmist. Alustati põhisammude õppimisest, sest mõned noored tegid esimest tutvust rahvatantsuga alles sel hooajal. Edasi liiguti juba tantsude juurde: tehti kõvasti tööd, filmiti õpitu üles ja parandati end. "Vaadates kõige esimesi videosid ja võrreldes neid tantsupeole eelnenud ülevaatusel filmituga, saame kinnitada, et tegime treeneritega koos ära suure töö. Ülevaatuseks olid kõik liikumised kindlalt meeles ja igas käekaareski mõte sees, alguse segadus oli haihtunud. Oleme enda üle uhked," tõdesid noored.

Tantsupidu on Tarbatule väga oluline, sest see on võimalus suurendada rühma ühtekuuluvust, koostegemisest rõõmu tunda, loomulikult uut ja põnevat repertuaari õppida ja kanda südamelähedast Eesti kultuuripärandit. Tantsupidu on ka mitmete tantsijate jaoks suur motivaator elus üldse pastlad jalga panna ja vahva uus väljakutse vastu võtta.

Tarbatu noored ootavad peolt päikest, jäätist, naeru, kergeid ja villis jalgu, vahvat koosolemist ning magusat und bussis. Noored lisavad, et loomulikult tahavad kõik koos jalga keerutada ja uusi mälestusi luua.

Noorte laulu- ja tantsupidu toimub 30. juunist 2. juulini. Tantsupeo esimene etendus-peaproov "Sillad" on juba 30. juuni õhtul Kalevi staadionil, järgmised tantsupeo etendused on laupäeval, 1. juulil. 

Maaülikoolist osaleb noorte laulu- ja tantsupeol ka Eesti Maaülikooli kammerkoor Camerata Universitatis.

ETV kannab rahvamuusikapidu ja tantsupidu üle laupäeval ning rongkäiku ja laulupidu saab jälgida pühapäeval.