Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Tudengi lõputöö aitab pikendada voodi eluiga

Foto: Erakogu
Maaülikooli puidutöötlemise tehnoloogiatudeng Annabel Porsi ja EMPLi juhatuse esimees Margus Kohava.

Eesti Maaülikooli puidutöötlemise tehnoloogia rakenduskõrghariduse lõpetaja Annabel Pors uuris oma lõputöös, kuidas pikendada voodi eluiga. Lõputöö põhjal on juba valminud uus toode, mis jõuab peagi turule.
Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit (EMPL) premeeris 2023. aasta parimaid metsa- ja puiduhariduse magistritöid, rakenduskõrghariduse lõputöid ja kutseõppe õpilasi. Premeeritud lõputööd keskendusid puidu lisandväärtuse loomisele ja targemale taaskasutamisele ehitussektoris.
Rakenduskõrghariduse lõputöödest tunnustati Annabel Porsi, kes töötas välja “majavoodi” tehnoloogia, mille eesmärk on pikendada voodi eluiga. Magistritöödest pälvis metsatööstuse erialapreemia Tanel Veske, kes uuris, kuidas peavad soome sauna tingimustele vastu pildid, mis on trükitud termotöödeldud ja viimistletud sanglepale ja harilikule haavale. Töö valmis ülikooli, kompetentsikeskuse TSENTER ja Thermory AS koostööna.
Liidu juhi Margus Kohava sõnul on hariduse ning teadus- ja arenduskoostöö toetamine sektorile oluline tipptasemel püsimiseks. “Eestis on metsandusharidust omandatud juba üle saja aasta. Panustamine hariduse kvaliteedi tõstmisse ja oskustööjõu ettevalmistusse tagab, et siinne puidusektor ei kaota oma maailmas kõrgelt hinnatud kompetentsi."
Stipendiumifondi väärtus oli kokku 2200 eurot.