Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikooli suvekool keskendub linnade rohe- ja sinialadele

Foto: Kristina Kurm

7. augustil algab Eesti Maaülikooli suvekool "ENGAGE! Engaging Science for Resilient and Liveable Cities," mis kestab 18. augustini. Fookuses on linnade rohe- ja sinialade haldamine ja planeerimine. 

Suvekool on segu interaktiivsetest seanssidest, väljasõitudest ja rühmatöödest ning mille eesmärk on anda osalejatele praktilised projekti- ja uurimiskogemused. Suvekool algab sissejuhatava 2-päevase perioodiga, mille jooksul saavad õpilased ülevaate linnastumise jätkusuutlikkuse väljakutsetest üle maailma. 

Järgmine 4-päevane periood täidetakse uurimismetoodika ja oskuste koolitustega, sealhulgas paralleelselt toimuvate valikuliste sessioonidega. Järgneva 5-päevase perioodi jooksul eeldatakse, et projektigrupid viivad läbi uurimistööd ja esitavad ettepanekud reaalse probleemi praktiliste lahenduste kohta. Suvekooli viimane päev koosneb projektide tulemuste esitamisest ja arutelust ning lõpuaktusest. 

Suvekoolis osaleb umbes 50 magistri ja doktoriõppe tudengit Saksamaalt, Eestist, Indiast, Mongooliast, Vietnamist, Prantsusmaalt, Itaaliast ja Malaisiast. Valdavalt on tudengid loodusteaduse, keskkonnatehnoloogia, keskkonnateaduste, planeerimise, arhitektuuri  ja põllumajanduse õppekavadelt. Õppejõude osaleb suvekoolis 18 (Eestist, Ungarist, Indiast, Saksmaalt, Tšehhist, Taiwanilt, Mongooliast ja Itaaliast). 

Eesti Maaülikool osaleb parterina ERASMUS+ projektis "Urban Resilience and Adaptation for India and Mongolia: curricula, capacity, ICT and stakeholder collaboration to support green & blue infrastructure and nature-based solutions (URGENT)" ja Euroopa Horisondi projektis "Bringing Excellence to Transformative Engaged Research in Life Sciences through Integrated Digital Centres." Suvekool on osa mõlemast projektist. 

Suvekool toimub Metsamaja ruumis 2C1. Lisainfo ja täpne programm on leitav siin.