Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Rektorite nõukogu kohtus Pollis president Alar Karisega

Foto: Eesti Maaülikool
Rektorite Nõukogu liikmed, president Alar Karis ja Polli aiandusuuringute keskuse töötajad istutatud puuga

Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskus ja selle juures tegutsev teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus PlantValor võõrustasid esmaspäeval Eesti Vabariigi presidenti Alar Karist ja ülikoolide rektoreid.

Eesti Maaülikooli rektori Ülle Jaakma sõnul on Polli teadlaste ja spetsialistide töö suurepärane näide sellest, kuidas arendada puuvilja- ja marjakasvatust Eestis kogu väärtusahela põhiselt, ühendades omavahel alus- ja rakendusuuringuid, tootearendust ja ettevõtluskoostööd. "Teadlaste töö oleks veelgi tulemuslikum, kui nende teadustöö rahastamine oleks stabiilsem ja võimaldaks püstitada pikemaajalisi strateegilisi eesmärke. Sordiaretuses ju lühiajaliste projektide toel imet ei tee, vaja on aastatepikkust sihikindlat tööd," selgitas Jaakma. Ta rõhutas, et ka ettevõtetele teadustoe pakkumine vajab järjekindlust, aitamaks neil arendada säästlikke tehnoloogiad ja kindlustamaks Eesti toidujulgeolekut.

Kohtumise arutelud keskendusidki ennekõike alus- ja rakendusuuringute tasakaalu, projektipõhise ja stabiilse rahastuse proportsiooni ning teadlaste ja õppejõudude järelkasvu küsimustele.

Meeldejäävat sündmust jääb meenutama siberi lehis, mis üheskoos Polli aiandusuuringute keskuse hoone ette istutati.