Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Uus teos keskendub säästvale arengule ja toidu ökosüsteemidele

Professor Rajeev Bhati uus raamat "Sustainable Development and Pathways for Food Ecosystems: Integration and Synergies" on teaduspõhine võrdlusmaterjal, mis uurib põllumajanduse ja toidu ökosüsteemide erinevaid rolle, nende funktsioone ja vajadusi ning vastastikuse sõltuvuse tähtsust. 

Veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi direktor Toomas Tiirats rõhutas, et raamat on praktiliseks abimaterjaliks ühiskonnale ja kogu teadusvaldkonnale, eriti, kui globaalses põllumajandus-toidusektoris toimuvad kiired üleminekud ja korduvad jätkusuutlikkuse väljakutsed.

Bhat sõnas, et raamat valmis koostöös kauaaegse kolleegi ja sõbra prof Riccardo Accorsiga Bologna ülikoolist. Näiteks käsitletakse raamatus taastuvate energiaallikate mõju jätkusuutlikele ja süsinikdioksiidivabadele toidu ökosüsteemidele. Autori sõnul on teos väärtuslikuks materjaliks akadeemikutele, teadlastele, poliitikakujundajatele, tööstuse spetsialistidele ja teistele põllumajandus- ja toiduainesektori juhtimisega seotud sidusrühmadele.

Raamatu on välja andnud mainekas Elsevier Sciences ja see on saadaval nii e-raamatuna kui ka trükituna (Academic Press, UK; Pehmes köites ISBN: 9780323908856; e-raamatu ISBN: 9780323908863).