Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikool võõrustab BOVA võrgustiku selleaastast kohtumist

Foto: Eesti Maaülikool
BOVA kohtumisel osalejad

18.-19. jaanuaril toimub Eesti Maaülikoolis Balti riikide metsanduse, veterinaaria ja põllumajanduse ülikoolide koostööalgatuse (BOVA) selleaastane kohtumine, kus lisaks maaülikoolile osalevad ka kaks Leedu ja üks Läti ülikool.  

Kokkusaamine täidab mitut eesmärki. "Kohtumise kõige olulisem osa on oma Balti kolleegidega silmast silma kohtumine ja tulevikuplaanide paika panemine. Arutame, kas jätkame samamoodi või on vajalik midagi meie koostöös muuta. Paneme paika strateegia järgmiseks viieks aastaks ehk kuni 2029. aastani," rääkis kohtumise peakorraldaja Karoli Kõiv.

BOVA võrgustiku üheks peamiseks väljundiks on seni olnud intensiivkursused. "2023. aastal toimus seitse intensiivkursust ja neil osales kokku 161 üliõpilast. Vaatame oma kohtumisel üle, kuidas intensiivkursused 2023. aastal läksid, ja kinnitame 2024. aasta kursuste nimekirja. Samuti kasutame võimalust, et BOVA ülikoolide esindajatele oma ülikooli tutvustada: nad saavad kohtuda kõigi instituutide juhtkondadega ja külastada EMÜ loomakliinikut," ütles Karoli Kõiv.  

Kõik ülikoolid saavad kohtumisel ka võimaluse oma ülikooli tutvustada ja enda uudiseid jagada. Teised kolm BOVA võrgustiku ülikooli on meile sarnased. Näiteks Läti Põllumajandusülikoolis (Latvia University of Life Sciences and Technologies) on esindatud ka kõik meie valdkonnad. Leedus on need erialad jagatud kahe ülikooli, Vytautas Magnuse Ülikooli Põllumajandusakadeemia (Vytautas Magnus University Agriculture Academy) ja Leedu Meditsiiniteaduste Ülikooli Veterinaarakadeemia (Lithuanian University of Health Sciences Veterinary Academy), vahel.  

BOVA võrgustiku kohtumised toimuvad kord aastas ja neid üritatakse teha roteeruvalt erinevate liikmete juures. Sellel aastal kannab maaülikool sekretariaadi rolli, mis tähendab võrgustiku töö organiseerimist, kursuste toimumise koordineerimist ning info hoidmist ja jagamist ühtsel moel.