Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Maaülikooli võistkond sai saunamaratonil kolmanda koha

Tõrvas ja Otepääl 2. - 3. veebruarini peetud saunamaratonil osales tänavu ka maaülikooli võistkond. Segavõistkondade seas õnnestus võita kolmas koht, üldarvestuses tuldi 18. kohale.
Üritus algas 2. veebruari õhtul Tõrva keskväljakul, kus võistkonnad kutsuti ükshaaval rahva ette ning publik sai neid näha ning jagada innustust eelseisvaks võistluseks. Eelüritusel Tõrvas osalemine ei olnud küll kohustuslik, ent kuna see andis järgmiseks päevaks hulga preemiaminuteid, tasus siiski osaleda. Valgamaa kõrvalisemaid kantse ja põnevaid paiku tundma õppides tuleb tõdeda, et Eestimaa elab ning väärib avastamist. Turismitalusid ja ahvatlevaid jääauke võis leida vägagi sügavast metsast.
Järgmisel hommikul rivistas maaülikooli võistkond ülikooli kirjades auto Otepää keskväljaku lähistele. Algas pikk orienteerumispäev, mille käigus tuli üles leida 18 sauna ja neis ka leili võtta. Pea kõikjal tervitasid osalejaid vahvad saunaomanikud, keris kuumaks köetud ja mõnel pool ka jääauk tiiki või järve raiutud. Osalejaid kostitati ka kohalike hõrgutistega. Saunaomanikud olid kõigiti toetavad ning pakkusid elamusi nii traditsioonilistes saunades, kui ka näiteks kasvuhoonesse, telki, trammi või koopasse rajatud ihuharimise kohas. Üks saun tõsteti leili ajaks lausa taeva alla.
Teekonnal õnnestus kohtuda saunalistega paljudest eri rahvustest. Tegu oli ju Euroopa saunamaratoniga, mistõttu kulusid leili võttes marjaks ära nii inglise, saksa kui soome keel ja mõni sõna ka leedu keeles. Välismaalased olid väga rahul emotsioonidega, mida nad ammutasid Lõuna-Eestist.
Väsitav võistluspäev lõppes peoõhtuga Otepää gümnaasiumis.