Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Sünnipäevalaps Juhani Püttsepp võõrustas külalisi rännulugudega

Foto: Risto Mets / EMÜ
Juhani Püttsepp kinkis oma sünnipäeva puhul paljudele sõpradele enda kirjutatud raamatu ja kirjutas teosesse ka pühenduse.

Kolleegid maaülikoolist, teekaaslased ja sõbrad üle kogu Eesti sõitsid 17. veebruaril Tartusse, et tähistada ühiselt loodusmehe, kirjaniku ja EMÜ õpilaste looduskooli eestvedaja Juhani Püttsepa sünnipäeva.
Kõikjal meie ümber leidub põnevaid lugusid. Ajaloolisi ja tänapäevaseid. Kahetsusväärselt vähe on neid inimesi, kes külastades paiku tunnevad sügavamat huvi selle vastu, millised inimesed on kohapeal elanud ja kuidas on nad saanud hakkama. Veelgi vähem on neid inimesi, kes tunnevad huvi, panevad lood kirja ja oskavad neid ka paeluvalt jutustada.
Juhani Püttsepp on kahtlemata mees, kelle jaoks lugude märkamine kõikjal, kus ta Eestimaal ringi liigub, on olnud justkui leivanumber. Nii said ka külalised tema 60. sünnipäeval esmalt osa loengust, mis koosnes arvukatest lugudest ja mitmete kaasteeliste meenutustest. Sõna said fotograafid Ove Maidla ja Ingmar Muusikus ja paljud teised, kes on aidanud neid lugusid meenutada ja jäädvustada.
Külalised tõid Juhanile hulga kingitusi. Kuid ei pääsenud ka ise kingituseta. Raamat väärt lugudega, milles sees südamlik pühendus, ehib nüüd paljude Juhani sõprade diivanilauda, riiulit või öökappi.