Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikool tunnustas kaht õpilastööd

Foto: Johanna Adojaan/ETAG
Maaülikooli õppeprorektor Endla Reintam koos auhinna saajatega

Tartus kaks päeva väldanud Õpilaste Teadusfestival lõppes tublimate autasustamisega. Eriauhinnad jagas välja ka Eesti Maaülikool. 

Õpilaste teadusfestival on kevaditi toimuv teaduse populariseerimise suursündmus, millega tähistatakse teadust ja noori teaduses. Eesti Maaülikooli boksis oli võimalik uurida 3D mudeleid läbi virtuaalreaalsuse, panna end proovile rallisimulaatori roolis ning uurida tudengite ehitatud penumobiili ja võitlusrobotit. 

Lisaks andis maaülikool välja eriauhinna kahele silmapaistvale noorele, kelleks osutusid Kuressaare Hariduse Kooli õpilane Isadora Rahumeel ja Gustav Adolfi Gümnaasiumi õpilane Emma Nahkor. Mõlema preemia väärtus on 500 eurot. 

Rahumeele töö "Rohukonn (Rana temporaria): bioloogia ja levik Saaremaal" paistab silma oma põhjalikkuse ja teadusliku lähenemise poolest. Samas on tegemist huvitava lugemisega rohukonnast ja avardab oluliselt lugeja silmaringi. Tööl on ka otsene praktiline väärtus, sest annab sisendi rohukonna leviku kohta Saaremaal. Maaülikooli uurimisvaldkondadesse suhestub töö läbi selle, et rohukonn on oluline toiduahela lüli meie uurimisobjektidele. 

Nahkori töö "Turba asendamine kasvusubstraatides" on oluline, sest kliimaeesmärkide saavutamine võib tähendada turba kaevandamise lõpetamist, mistõttu on oluline leida turbale alternatiivsed lahendused juba lähiajal. Autor pakub lahendusena kasutada kasvusubstraatides vermikomposti, biosütt või lambavilla, panustades sellega ka ringbiomajandusse.