Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Maaülikool tutvustab Maamessil nutikaid lahendusi biomajanduses

Maamessi plakat

Eesti Maaülikool osaleb 18.-20. aprillini Eesti suurimal põllumajandusmessil Maamess. Tänavu tutvustatakse Tartu Messikeskuses külastajatele uuenduslikke ja praktilisi lahendusi ülikooli paljudes uurimisvaldkondades põllumajandusest kuni  inseneeriani.

Maaülikooli teadlased, õppejõud ja üliõpilased ootavad külastajaid ja pakuvad põnevaid tegevusi messi C-hallis (C-19) ning lisaväljapanek on ülikooli tehnikamaja kõrval.  

Messihallis on kolme päeva jooksul mitmekesine programm, kus tegevused vahelduvad iga paari tunni tagant ja suur osa neist on seotud nutikate lahendustega biomajanduses. Näiteks saab teada seda, kuidas viljaterast saab pannkook, millised on kasulikud putukad või mis iseloomustab tänavust aasta mulda. Tutvuda saab maaülikooli hobusekliiniku ning produktiivloomade (lehmad, sead jt) kliiniku tööga, teadmisi jagatakse ka vesiviljelusest ning toiduteadusest.

Tegevusi on nii suurtele kui ka väikestele. Võrtsjärve järvemuuseum teeb tuttavaks veemaailmaga ja metsaüliõpilaste selts metsa ja puudega. Tudengid tutvustavad ka loomi, linde, jahindust, teravilju, loodusfotograafiat ning kauneid loodusturismi sihtkohti Eestis. Mitmetes tegevustes saab panna proovile oma teadmised ja osavuse ning võita auhindu.

Välialal maaülikooli tehnikamaja kõrval, otse messikeskuse peavärava vastas on aga eksponeeritud suuremat ruumi vajavad tehnoloogilised lahendused. Näiteks robotväetur, mis võimaldab muuta ammendunud freesturbaväljad mustikakasvandusteks. Samuti saab seal uudistada innovatiivset lahendust puitehituse valdkonnas ning osta maaülikooli katsebaasides Järvseljal ja Pollis kasvatatud istikuid.

Maamessi külastamisel tuleb arvestada, et suurürituse tõttu on liiklus Eesti Maaülikooli linnakus häiritud ja muudatused on ka parkimiskorralduses. Seega tuleb varuda kohale jõudmiseks ning parkimiskoha leidmiseks piisavalt aega.