Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikool avas linnakus raiespordiväljaku

Foto: Aldis Toome
Eesti Maaülikooli raiespordiväljak

Eesti Maaülikool avas koostöös aia- ja metsatehnikat müüva ettevõttega STIHL 18. aprillil oma ülikoolilinnakus ainulaadse raiespordiväljaku. Raiespordiväljakul saavad maaülikooli praegused ja endised tudengid harjutada kätt kõikidel raiespordialadel: saeketivahetuses, puulangetuses, tüve laasimises ja järkamistes.

Eesti Maaülikooli metsanduse ja inseneeria instituudi direktoril Marek Metslaidil tekkis mõte maaülikooli raiespordiväljaku rajamisest eelmisel aastal, kui maaülikooli territooriumil toimusid raiespordi maailmameistrivõistlused. Metslaid ütles, et tal on hea meel, et saame toetada oma tudengeid ja töötajaid raiespordi treeningutel. "Eestis on peetud raiespordivõistlusi 30 aastat ning tulemuste ja populaarsuse põhjal võib öelda, et raiesport on õitsemas. Aastate jooksul on Eestis toimuvad võistlused kogunud üha enam populaarsust – meil on tugev järelkasv juuniorite näol ning üha enam naisi osaleb treeningutel ja võistlustel," selgitas Metslaid.

Läbi aastate on võistlejate seas mitmeid maaülikooli vilistlasi, kes on nii Eesti kui ka rahvusvahelistel võistlustel saavutanud väga häid tulemusi. Luua Metsanduskoolis on juba aastaid väga head tingimused raiespordi harrastamiseks ning nüüd saavad ka maaülikooli tudengid võimaluse ülikoolilinnas treeningute läbiviimiseks. Ainulaadseks teeb raiespordiväljaku asjaolu, et see asub siseruumides. Täpsemalt kaarhallis, mis on varustatud ventilatsioonisüsteemi ja raiespordi viie ala jaoks vajamineva atribuutikaga. See võimaldab raiesportlastel treeninda tipp-tasemel igal kellaajal ja iga ilmaga. Puulangetust on võimalik harjutada ka Eesti Maaülikooli Järvselja Õppe- ja Katsemetskonnas.

"On heameel, et Eesti Maaülikooli ja STIHLi koostöö edendab raiesporti Eestis, pakkudes tipptasemel treeningkeskkonda ja tõstes spordiala prestiiži. Eesti Maaülikool jätkab traditsioonide hoidmist ja innovatsiooni toetamist, et koolitada tulevasi metsanduse spetsialiste, kellel on head teadmised metsanduse kõikidest valdkondadest alates metsakaitsest ja -ökoloogiast ning lõpetades puidu väärindamisega," sõnas Marek Metslaid.