Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikooli korraldatav rahvusvaheline mesinduse tippkonverents sai toetuse

Foto: Margret Jürison
Mesilane

2022. aastal valiti mesilastega tegelevate teadlaste Eruoopa ühingu EurBee presidendiks Eesti Maaülikooli taimetervise õppetooli teadur Risto Raimets ja sellega sai Eesti õiguse korraldada järgmine EurBee kongress, mis toob Eestisse mesilasi uurivad tippteadlased üle maailma. 

Alates 2004. aastast on iga kahe aasta järel korraldatud mesinduse tipptegijaid koondavat kongressi, mis tänavusel sügisel toimub Eesti Maaülikooli eestvedamisel Tallinnas. 

Kongressi presidendi Risto Raimetsa sõnul toob teadusüritus Eestisse mesilastega seotud teadlasi üle maailma. "Meemesilaste ja looduslike tolmeldajatega seotud probleemid on väga aktuaalsed, teadussündmus toob Eestisse mesilastega seotud teadlasi kogemusi vahetama, ent aitame kindlasti kaasa ka Eesti kui atraktiivse reisisihtkoha tutvustamisele, tuues kongressi temaatikat arvestades välja Eesti loodusturismi tugevust,” lisas Raimets. 

Ettevõtluse ja Innovatsiooni Sihtasutus (EIS) avaldas, et tänavu toetatakse 13 Eestis toimuvat rahvusvahelist tippkonverentsi ja üks nendest on EurBee 10.