Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Maaülikool ja Tallinna Ülikool võõrustavad rahvusvahelise koostöö nädalat

10.-14. juunil toimub Eesti Maaülikooli ja Tallinna Ülikooli ühise pingutusena rahvusvahelise koostöö nädal IROICA Staff Training 2024.

IROICA ühendab ICA (Euroopa maaülikoolide organisatsioon, Association for European Life Science Universities) välissuhtlejaid, kes igapäevaselt näevad vaeva rahvusvahelise koostöö nimel. Iga aasta juunis saavad need inimesed kokku ja tugevdavad seeläbi ülikoolide vahelisi suhteid.

Sel aastal valiti võõrustajaks Eesti Maaülikool (viimati korraldasime seda sündmust 2006. aastal), aga kuna viimastel aastatel on kujunenud traditsiooniks, et nädal on jagatud kahe linna vahel, kutsusime üritust korraldama ka Tallinna Ülikooli loodus- ja terviseteaduste instituudi.

10.-11. juunil oleme Tallinna Ülikoolis ja 12-14. juunil võtame osalejad vastu Tartus. Selle aasta läbivaks teemaks on rahvusvahelise koostöö tegemine keerulistel aegadel – polükriisi ajastul, kus ühest kriisist ei jõuta toibuda, kui järgmine juba peale tuleb.

Välissuhtlejate tööd mõjutab maailmas toimuv lähedalt ning seda üritamegi oma ürituse raames mõtestada ja otsida lahendusi, kuidas sellega hakkama saada. Kogu programmiga saab tutvuda siin: conference.emu.ee/staff-trainings/27th-iroica-staff-training/programme/. 

Ootame osalejaid Austriast, Belgiast, Hispaaniast, Hollandist, Islandilt, Leedust, Poolast, Prantsusmaalt, Rootsist, Rumeeniast, Saksamaalt, Tšehhist ja Ungarist. Lisaks tulevad paar külalist Lõuna-Aafrikast.  

Terve sündmuse korraldamisel jälgitakse keskkonnasäästliku sündmuse korraldamise juhiseid ning paljud külalised saabuvad Eestisse ka Belgiast ja Prantsusmaalt mööda maanteed, vähendades nii meie sündmuse keskkondlikku jalajälge. Täpsemalt saab meie pingutuste kohta lugeda siit: https://conference.emu.ee/staff-trainings/27th-iroica-staff-training/sustainability-guidelines/ .

 

Rohkem infot:

Karoli Kõiv,

õppeosakond, 

karoli.koiv@emu.ee

7313026