Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Lõpuaktused Eesti Maaülikoolis: lõpudiplom antakse 515 inimesele

Foto: Jassu Hertsmann
2023. aasta lõpuaktus

Täna, 18. juunil algab Eesti Maaülikoolis kõige pidulikum aeg, mil toimuvad lõpuaktused. Pisut enam kui pooletuhande ülikoolilõpetaja seas on ka 50 cum laudet, kelle hinded ülikooli lõputunnistusel on eriti head.

18. juunil kell 12 antakse ülikooli peahoone aulas ülikooli lõpudiplom 179-le metsanduse ja inseneeria instituudi lõpetajale. Bakalaureusekraadi saab täna 77 ülikoolilõpetajat, rakenduskõrghariduse omandab 13 inimest. Inseneriõppe integreeritud õppekavadel on lõpetajaid 25. Magistridiplom antakse metsanduse ja inseneeria instituudis 64 ülikoolilõpetajale.

19. juunil jõuab järg maaülikooli kõige suurema instituudini. Kell 11 toimub põllumajandus- ja keskkonnainstituudi bakalaureuseõppe lõpuaktus 123 ülikoolilõpetajale ning kell 15 saab õnnitleda 128 magistriõppe lõpetajat.

20. juunil kell 12 toimub veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi lõpuaktus, kus lõpudiplomi saab tänavu 85 lõpetajat, neist 22 bakalaureuseõppes, 54 veterinaarmeditsiini integreeritud õppes ning 9 magistriõppes.

Ingliskeelsete õppekavade lõpetajaid on maaülikoolis kokku 65, neist pea pooled veterinaarmeditsiini õppekavalt. Kokku on maaülikooli lõpetajate arv tänavu enam kui poolesaja inimese võrra suurem kui mullu.

Juba on avatud ka vastuvõtt maaülikooli õppima asumiseks 2024. aasta sügisel, tudengikandidaadid saavad valida 34 eestikeelse õppekava vahel.

Õppeaasta lõpuaktused toimuvad Eesti Maaülikooli peahoones (F. R. Kreutzwaldi 1a, Tartu). Aktustele peahoone aulasse pääsevad lõpetajad, kuid vabade kohtade olemasolul ka külalised. Iga aktuse orienteeruv kestvus on 1,5 – 2 tundi. Samuti on võimalik lõpuaktuseid jälgida otseülekandena EMÜ videoserverist (video.emu.ee) ning ekraanidelt aula fuajees, peahoone auditooriumis 104 ning raamatukogus.

Lisateave:

Endla Reintam
Eesti Maaülikooli õppeprorektor
517 0121
endla.reintam@emu.ee