Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Eesti Maaülikooli juhitud CEESEN tutvustas Euroopa suurimal taastuvenergia messil rohelise ülemineku alaseid teadmisi

Foto: CEESEN
CEESENi boks messil

Eesti Maaülikooli juhitud CEESENi (Kesk- ja Ida-Euroopa säästva energia võrgustik) esindajad osalesid 11.-13. juunil Brüsselis toimunud Euroopa Liidu Säästva Energia nädalal EUSEW 2024. Sündmus tõi kokku peamised kestliku energia valdkonna sidusrühmad, et tutvustada uuendusi ja hõlbustada omavahelist koostööd.

Eesti Maaülikoolist osales delegatsioonis EMÜ taastuvenergia keskuse juhataja Elis Vollmer, kes on hetkel ka CEESENi president. CEESENi stendi teemaks oli "Säästev revolutsioon ja puhta energia üleminek Kesk- ja Ida-Euroopas." Oma sõnumites rõhutasime piirkonna energia ülemineku edusamme, väljakutseid ja koostöövõimalusi.

Messi külastajatel oli võimalus tutvuda CEESENi võrgutiku ning säästva energia ja kliima tegevuskavade loomisegaga seotud projektidega, osaleda rohepöörde algatustes, taastuvenergia teemalises viktoriinis ja anda lubadusi rohepööret toetavate käitumiste juurutamisel. Osalemine temaatilistes diskussioonides, maaülikooli kompetentside ja koostöövõimaluste esindamine üleeuroopalisel messil ning uute kontaktide loomine aitab parandada maaülikooli positsiooni ja panust ühiskonda. 

CINEA ja ETAGi poolt CEESENile antud võimalus olla esindatud Euroopa suurimal taastuvenergia ja rohepöörde teemalisel üritusel oli võrgustiku meeskonnale märkimisväärne kogemus. Võrgustikku esindasid messil Elis Vollmer, Kliimaliidu poliitikakoordinaator ja CEESENi projektide partner Max Beijneveld, DOORi esindaja Miljenka Kuhar ning CEESENi ja Tartu Ülikooli projektijuht Helena Maripuu.

Messil osales üle 2000 inimese (sealhulgas 4558 veebikülastajat) ja üle 400 inspireeriva kõneleja. Kõik EUSEWi ettekanded on kättesaadavad siin