Tehnikamaja ilmajaam:

Vaata ilmainfot

Avatud talude päeval saab tulla uudistama Märja katsefarmi

Foto: Kristina Kurm
Märja katsefarmi lehmad

Eelseisval nädalavahetusel toimuvad üle Eesti avatud talude päevad. Selle puhul on huvilistel võimalik pühapäeval külastada ka meie veiste katsefarmi Tartu külje all Märjal.

Märja veisefarm läbis sel aastal põhjaliku renoveerimiskuuri ja tutvustab loomade elu, piimatootmist ning laudas tehtud uuendusi hea meelega ka külastajatele. Loomade tingimused on nüüd veelgi mugavamad ja üha suurema osa tööst teevad inimese asemel ära robotid. Veiste tervist ja heaolu aitab jälgida kaasaegne tehnoloogia. Kuna farm on ka meie üliõpilaste ja teadlaste õppe- ja katsebaas, siis teisiti mõeldav polegi – see peab olema igati tipptasemel.

Avatud talude päeval tasub Märjale tulla kogu perega. Näha ja paitada saab vasikaid, maitsta saab toorpiima. Tehnikahuvilistele pakuvad kindlasti huvi ka farmiseadmed ja nutilahendused. Farm ootab külalisi pühapäeval, 21. juulil kell 10.00–16.00.

Märja veisefarmist saab lugeda lähemalt Eesti Maaülikooli kodulehelt. Toreda kirjelduse saab farmi juhataja Birgit Aasmäe suu läbi ka 19. juulil Tartu Postimehes ilmunud artiklis "TARK TARTU ⟩ Maaülikooli moodsas laudas annavad piima targad lehmad, lolle talitajaid ei kuskil" (artikkel on tasuline).