Uudised

Metsateadlased jagasid tarkusi kogu pere metsapäeval

Foto: Erlend Štaub
Nooremteadur Kristjan Ait, nooremteadur Karin Kütt, metsanduse ja inseneeria instituudi direktor Marek Metslaid ja nooremteadur Mikko Buht

24. augustil toimus Pärnus kogu pere metsapäev, mis tõi kokku metsa ja metsanduse huvilisi üle Eesti. Üritusel osalesid mitmed metsaga seotud organisatsioonid, toimusid erinevad töötoad ja tutvustati uusi põnevaid metsandusega seotud lahendusi.

Sel aastal pakkusid Eesti Maaülikooli metsateadlased ülevaadet üraskite ja puuseente maailmast. Eriti keskenduti kuuse-kooreüraskile, mis on meie metsades palju kahju tekitanud, ning mustale pässikule, mis on viimasel ajal palju kõneainet pakkunud. Lisaks said külastajad uudistada välinäitust "Mets õpetab" ja osaleda puuseente viktoriinis, kus sai oma teadmisi proovile panna.

Traditsiooniliselt anti välja ka parima metsamajandaja tiitel, mistõttu toimub iga-aastane metsapäev eelmise aasta parima metsamajandaja kodumaakonnas. 2024. aasta parima metsamajandaja tiitli pälvis Meelis Reinart Viljandimaalt ja seega toimub järgmine kogu pere metsapäev just Viljandimaal. Loomulikult on seal kohal ka Eesti Maaülikooli teadlased, et jagada värskeid ja põnevaid teadmisi.